WEEK 1: DUS ZO VOELDE DAT OOK ALWEER

 

 

Dus zó voelde dat ook alweer. Deze week is de eerste week van het nieuwe jaar, maar eigenlijk voelt het ook als de eerste werkweek sinds ik weer terug ben van zwangerschapsverlof. Eigenlijk startte mijn werk al in de eerste week van december, maar dit liep even anders. Op de enige twee dagen die ik in die week zou werken, wachtte Joshua op de uitslag van een coronatest bij de GGD, waardoor we beiden thuis zaten. We dachten dat hij corona had, maar dit bleek na een nachtelijk bezoekje aan de HAP om een longontsteking te gaan – man wat een narigheid is dat, iemand die zó benauwd is. De week erna werkte ik wel, maar voelde het nog niet als een gewone werkweek. De weken daarna lag alles, me included, letterlijk en figuurlijk plat – geveld door corona. Oh, wat was ík bang zeg, toen Joshua óók corona bleek te hebben (nog steeds menselijk he, bang zijn, ondanks dat ik wel wéét dat ik een groot, machtig God dien). Nog herstellende van een longontsteking, astmapatiënt en niet-gevaccineerd, leek mij dat hét ‘recept’ voor een periode van flink ziek zijn en het opnieuw ervaren van flinke benauwdheid. Maar dat liep gelukkig anders, want hij bleek de minst zieke van ons drieën. Ja, inderdaad, van ons drieën, want Benjamin kreeg ook corona. Superzielig was het; hoesten dat hij deed, koorts dat hij had.. arme jongen!

Maargoed, zo voelde dat dus ook alweer, een eerste échte werkweek. Eigenlijk slaat mijn zin nergens op, met ‘zo voelde dat dus ook alweer’, want nooit eerder werkte ik een normale werkweek, terwijl ik thuis ook nog de rol van moeder, vrouw en huisvrouw had. Wat een uitdaging zeg. Kom ik de komende weken vast nog op terug.

Wel be-dacht, maar niet uit-ge-dachte voornemens
Wat wel weer zo voelde, was die eerste week van het nieuwe jaar, met in mijn hoofd allemaal mooie voornemens. Voornemens die mij vaak na een dag al niet meer lukken, omdat ik het wel be-dacht, maar niet uit-ge-dacht heb. Moet ik volgend jaar toch maar eens anders gaan doen. Alvast een tip – die ik hopelijk volgend jaar zelf niet alleen ‘weet’, maar ook uitvoer en toepas! – is om je voornemens/doelen, uit te denken, haalbaar en concreet te maken. Dus niet: ‘Ik ga afvallen.’, maar eerst maar eens nadenken over wat er voor nodig is om af te vallen en gezonder te leven en dan concrete voornemens te stellen, zoals: ‘Ik loop elke dag 10.000 stappen.’, of ‘Ik eet elke dag 1 a 2 keer fruit als tussendoortje’.

Een van mijn ideeën (voornemens) voor dit nieuwe jaar
Liever deel ik mijn voornemens niet, omdat ze vaak toch mislukken, maar ik zal er hier toch één van delen. Mijn schoonzus Priscilla bedacht een Bijbelleesrooster die zij deelde via haar website. Hier kun je voor een jaar lang, iedere dag een rooster volgen, met als doel om de Bijbel in één jaar uit te lezen. Nou past het niet bij mij om elke dag iets te moeten, maar ik ben wel zo gestart, om te kijken hoe ver ik kom. Ik ben zo’n drie jaar geleden begonnen met het voor het eerst lezen van de complete Bijbel. Ik koos voor een Engelse Bijbelvertaling (The Message), maar ik ben al 2 jaar bezig met het oude testament – ik lees het op volgorde, maar sommige stukken vind ik zó saai om te lezen, dat ik steeds weinig zin heb om er in verder te gaan. Om het Bijbellezen toch weer op te pakken – het brengt mij namelijk een hoop – leek het mij wel wat om nu de Bijbel eens in het Nederlands te gaan lezen, volgens dit rooster. Ik heb er speciaal een ‘Zij lacht’ -Bijbel voor gekocht; een editie van de Herziene Statenvertaling, speciaal voor jonge vrouwen, met extra stukjes erin en het allerfijnste: aan de zijkanten ruimte om notities te plaatsen.

Nou, dat was ‘m wel weer voor deze week. Aju!

Oh en voor de nieuwsgierigen: hoewel het niet mijn doel is élke dag het Bijbelrooster op te volgen, is het mij deze week wel gelukt, woehoe!

 

Foto van de week

Elke week plaats ik een 'Foto van de week', waarbij ik dus een foto uit die week plaats. Soms alleen een foto, soms met wat tekst erbij.

Deze week geen uitgebreide omschrijving. Ik heb overigens een beetje gecheat, want deze foto is van 31 december. Dit is mijn 'foto van de week', omdat ik blij ben dat we - na corona te hebben gehad - gezond en met z'n drieën, het nieuwe jaar in zijn gegaan!

 

hanna-agteres-dagboekblog-week1
Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021
BoekenBoeken