'Wat is je slechtste gewoonte?'

Kleine kanttekening: Deze blog is geschreven op 6 september 2016. Naast dat dit vier jaar geleden is, was mijn leven destijds nog heel anders. Bepaalde situaties die genoemd zijn, zijn dan ook niet meer actueel!

Enige tijd geleden schreef ik over het dagboekje 'Elke dag een vraag', waarin er dagelijks een vraag gesteld wordt. Ik opende ‘m vandaag – na ‘m dik anderhalf maand niet aangeraakt te hebben – en toen las ik de vraag ‘Wat is je slechtste gewoonte?’. Dit. Net nadat ik vanavond twee zakken pepernoten kocht (één waar ook snoep aan toegevoegd is en één met chocoladepepernoten), hier al een aantal van opat, vervolgens nog een handje snoep erachteraan en wat chips. Man, man, man. Ik hoef je dus niet meer te vertellen wat mijn slechtste gewoonte is.

Ja, mijn slechtste gewoonte is eten. Liever gezegd: vreten. Het ergste is nog dat ik overdag heel gezond kan eten – net als vandaag – maar dan aan het eind van de dag, na het avondeten, dan ben ik niet meer te houden en (vr)eet ik alles wat los en vastzit. Zoals je hebt kunnen lezen houd ik het niet bij één ding, maar moet ik meteen van alles wat eten. Eigenlijk mag ik nog blij zijn met hoe ik eruit zie, maar écht tevreden ben ik momenteel niet, want inmiddels zitten er wel wat kilootjes die er niet zouden moeten zitten. En niet voor niets noem ik het mijn slechtste gewoonte, want dit is niet iets wat af en toe eens gebeurd, maar iets dat een aantal keer per week gebeurd.

Wie o wie heeft de gouden tip voor mij wat betreft deze slechte gewoonte? Niets in huis halen heeft geen zin, want ik ben zo’n type die vijf minuten voor sluitingstijd nog even een sprintje naar de supermarkt trekt..