DE WERELD DOOR ZIJN FILTER

Door die dikgedrukte letters wordt het niet meteen duidelijk dat het woordje 'ZIJN' eigenlijk 'Zijn' met een hoofdletter Z is. Misschien ben je op deze website al tegengekomen dat ik geloof; geloof in God. In mijn andere blog-posts gaan de blogs over De wereld door mijn filter, maar in deze blogposts wil ik je meenemen in 'De wereld door Zijn filter'. Ik wil je onder andere meenemen in hoe ik het idee heb dat wij 'De wereld door Zijn filter' kunnen en mogen zien. En wat bedoel ik dan met 'De wereld door Zijn filter'? Daar bedoel ik onder andere mee hoe Hij - God - de dingen bedoeld heeft, hoe Hij de dingen ziet, wie Hij is, door welke bril(len) Hij als het ware kijkt. Dit alles hoef en moet je niet als dé waarheid aan te nemen, want het is natuurlijk wel gebaseerd op mijn interpretaties en ervaringen. De wereld door Zijn filter had in die zin dus ook wel 'De wereld door Zijn filter, zoals Hanna het ervaren, ziet en geinterpreteerd heeft' kunnen heten - haha! (;

Wat ik dus nadrukkelijk (!) wil benoemen is dat de stukken geschreven zijn door mij, waardoor mijn interpretatie en ervaringen er in vermengeld zijn. Het kan daarom best zijn dat jij iets of hetzelfde heel anders ervaart en dat kan, en mag. Ik zal je daar in ieder geval niet op veroordelen en ik hoop jij mij ook niet. Ik ben geen dominee, heb geen theologie gestudeerd en ben verre van perfect; daarnaast hoeft mijn interpretatie of opvatting niet de jouwe te zijn. Ik deel gewoon met je. En geloof mij, veel is voor mij ook nog nieuw en soms moeilijk te volgen of te begrijpen. Ook ik ben nog steeds zoekende en zal dat vast mijn hele leven blijven. En die bedoel ik positief, want dat is mijn inziens ook de manier om te blijven groeien! 

Oké, even concreet. Wat valt er nou te lezen in de blog-posts van De wereld door Zijn filter? Mijn bedoeling is om hier mijn ervaringen of interpretaties te delen. Een soort dagboek-posts, maar dan gericht op het geloof, op God, op de Bijbel en op mijn ervaringen met Hem. Concreet kan dit zijn dat ik bijvoorbeeld een Bijbeltekst deel of een nummer met lyrics die ik mooi vind, maar ook persoonlijke verhalen over ervaringen die ik heb gehad. Het kan dus echt van alles zijn.

Misschien heb je wel een heel cliché beeld van de kerk en is het allemaal een 'ver van je bed-show'. Ik vind het zelf altijd lastig om te merken dat er een bepaald cliché-beeld heerst over de kerk, het geloof en God. Ik ervaar het namelijk heel anders en identificeer mijzelf niet met 'dat beeld' ervan. Het cliché beeld is vaak gericht op het beperken van allerlei vrijheden en brengt over dat het allemaal erg saai is. Hoe ik het beleef en beleefd heb is dat het helemaal niet zo benauwd en bekrompen is, maar juist gericht op een vrij leven!

Mijn doel van deze blog-posts is niet om je iets op te leggen, je ergens keihard van te overtuigen en je over een streep te willen trekken, je te willen bekeren of wat dan ook. Mijn bedoeling is om te delen in wat ik tegenkom in mijn leven met Hem, waarmee ik het idee heb dat dat wel past onder De wereld door Zijn filter.

Heb je vragen of opmerkingen? Neem even contact met mij op!

Voordat je een aantal blogs van mij gaat lezen, wil ik je adviseren om eerst de 'Autobiografie van mijn geloofsleven' leest, zodat je wat meer inzicht krijgt in hoe het gelopen is. Zoals het nu is, is het namelijk niet altijd geweest.

Ga naar de blogs uit De wereld door Zijn filter.

LEES HIER BLOGS UIT: "DE WERELD DOOR ZIJN FILTER"

Dagboek-posts, maar dan gericht op het geloof, op God, op de Bijbel en op mijn persoonlijke ervaringen met Hem. Mijn doel is niet om je iets op te leggen of te bekeren. Mijn bedoeling is om te delen in wat ik tegenkom in mijn leven met Hem.

hanna-agteres

Hanna Agteres